• Stoney Creek Community Centre, YMCA & Library

    Designed in association with Shore Tilbe Irwin & Partners, the new Community Centre and Library facility, to be located on Sunningdale Road in London, is the result of a partnership between the City of London, the YMCA of Southwestern Ontario and the London Public Library. Within the 80,000 square foot envelope, the centre will provide two pool tanks, a fitness centre with five multi-purpose rooms, a walking track, two competitive size gymnasia and a branch library. Targeted for LEED® Gold Certification, the building is designed to incorporate as many of the principles of sustainable design and energy efficiency as could be proven to have a reasonable capital/ operating cost return period.

  • Middlesex Centre Wellness and Recreation Complex

    The recently completed Middlesex Centre Wellness and Recreation Complex is located in Komoka, Ontario and consists of an arena, library, and fitness centre. Other programs included on site consist of a splashpad and future playground area. This project is seen as an opportunity to create a new heart and identity for the community of Komoka. Accommodating a wide variety of community interests from local hockey teams, figure skating clubs, badminton groups and varying social clubs, this centre serves as a recreational and social hub for the surrounding area.

  • Lambeth Arena

    The additions to this existing facility included a complete reconfiguration of the site, including a new front entrance and heated viewing area with associated concession area, accessible change rooms and an upgraded mechanical system. The completion of the project has injected an aging facility with new life, providing up-to-date facilities and a warm and engaging environment for all users of the facility.

  • Riverbend Clubhouse

    Riverbend Clubhouse provides a focal point, both visually and socially, for the unique community which it serves. The Clubhouse has been strategically placed to be a landmark from the golf course which surrounds it; particularly from the 9th and 18th hole approaches. The Clubhouse entrance addresses the street and is expressed by a generous canopy extending over the driveway, with the arched windows of the Library and Board Room on either side. Addressing the golf course is a very large covered roof terrace opening off the major Dining and Lounge spaces on the upper floor. The lower floor is linked to the Pro Shop by a covered arcade; to provide convenient access as well as to visually integrate the two facilities. The exterior design of the building is intended to convey an image of casual elegance; both distinct from and compatible with the residential streets and homes which surround it.

    The RiverBend Clubhouse takes advantage of its setting to offer spectacular views of the surrounding residential community, the golf course, and the natural environment of the river which wraps the development. It is designed to become a vibrant part of the experience of living at RiverBend; encouraging use by members of the community and their guests year round.

  • Crouch Library

    The new Crouch Branch Library is designed to provide a distinctive, accessible face to a facility with years of history in its community. The 11,000 square feet facility provides library and community resource centre services on one floor, in an open, easily understood plan accommodating activities for all age groups. The building is organized so that meeting rooms can be accessed after library hours, and all parts of the facility can be easily monitored during from the resource desk.

  • Civic Gardens

    The Civic Gardens and Horticultural Centre provides a unique conference/meeting facility adjacent to Springbank Park and the Thames River in west London. The complex consists of a multipurpose meeting space with catering facilities, as well as a 2,000sf conservatory for tropical plants. The conservatory is fully automated, with heating, ventilating, and shading systems integrated to maintain optimum conditions in all seasons. It offers a unique experience of both the natural environment of the river park system as well as the exotic rainforest environment of the conservatory.

All contents copyright © 2017 Cornerstone Architecture All rights reserved.